COVID-19 фалстарт на първия карибски круиз

Сериозни противоречия роди първият круиз до Карибите, след като пандемията буквално спря пътническите кораби от началото на годината. От Барбадос в събота отплава кораб SEA DREAM I, който е описан като „мега яхта“ в сайта на оператора „Sea Dream Yacht Club“.

Снимка: Джийн Слоун, Twitter | The Telegraph

На първото плаване до Карибите корабът прие 53 пасажери. Екипажът преди това осъществява 21-дневен преход от Осло.

Всичко изглеждаше добре, докато един пасажер – американският писател Джийн Слоун – публикува снимка на четирима души от екипажа, които посрещат без маски гостите на борда, предаде „The Telegraph“. Изданието показва вълна от гневни коментари в социалните мрежи за липсата на лични предпазни средства.

„Хей, Център за превенция на заболяванията, вижте това – няма маски, няма никаква дистанция сред екипажа. Колко време ще е нужно за разпространение на коронавирус“, пише специалистът по морско право от Маями Джим Уолкър, предаде британският вестник.

Вълната от негативни коментари, която залива крузния оператор, стана причина за публикуване на официална позиция, подписана от вицепрезидента на „Sea Dream Yacht Club“. Андреас Бринестад изтъква, че членовете на екипажа носят маски в „червените зони“, където има пряка връзка с пасажерите. „Екипажът, разбира се, предварително е тестван и карантиниран преди отплаването и според нашия план за ограничаване на заразяването от COVID-19, който е в 200 страници“, цитира думите му вестникът.

Ден след това изказване, Бринестад съобщава, че компанията променя политиката си и всички на борда са длъжни да носят маски, когато са в помещения, в които не може да се спазва социална дистанция.

Плаването на кораба можеше и да продължи до новината от вчера, че има установен пасажер на борда с COVID-19, съобщи USA Today.

Така 72 часа след отплаването – SEA DREAM I следва да се върне в Барбадос и да прекрати круиза.

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който