„Подпалиха“ Royal Caribbean, хиляди искат да са круиз-доброволци

Само 4% от всички градове в САЩ имат население от над 50 000 души. Базираната в Маями „Royal Caribbean“ счупи рекорди, набирайки много повече от жителите на подобен град. Става дума за желаещи да бъдат круиз-доброволци в очакваните т. нар. „тестови плавания“. Броят на готовите да плават на пътнически кораби, въпреки пандемията от COVID-19, расте постоянно.

Снимка: RC

От компанията съобщиха неотдавна за идеята – доброволци да бъдат първи пасажери на корабите, когато плаванията бъдат възстановени. Без да се нагърбва с времеви интервал, в който да бъдат осъществени първите „тестове“, „Royal Caribbean“ стартира кампания за набиране на доброволци.

За няколко дни и само във Facebook групата, която компанията създаде за целта, има близо 30 000 кандидати, според справка на Maritime.bg в събота сутринта. Хиляди са вписаните имена в уеб базираната апликация за кандидатстване. Други над 6 000 души са изпратили директно имейл с изразена доброволческа готовност. Хиляди пък са избрали директно да пишат в профилите й в Twitter и Facebook, поставяйки под сериозно натоварване комуникационния и PR екип на компанията.

В момента круизите в САЩ са забранени. На борда на корабите могат да бъдат само членове на екипажите с отрицателен тест за коронавирус COVID-19. Местният Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) планира да допусне плавания с „доброволци“, които да покажат готовността на круизната индустрия за новите реалности, пред които я изправи пандемията. CDC в крайна сметка не са съобщили кога ще се случи това, но изтъкват, че резултатите от тестовите плавания ще са основа за бъдещо рестартиране.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

Липсата на навременна техническа поддръжка е сред причините за потъването на рудовоза „Stellar Daisy“

Пренебрегването на нуждата от навременна техническа поддръжка е сред причините за потъването на рудовоза STELLAR DAISY. Това постанови Държавният морски трибунал на Южна

САЩ водят разговори със съюзници за осигуряване на ескорт на търговските кораби в Червено море

Снимката е илюстративна. САЩ водят разговори със своите съюзници за осигуряване на военен ескорт на корабите, плаващи в Червено море на фона на сериозните рискове за