Писмо до шефа на Amazon: Няма да има черен петък, ако няма моряци

Ако корабите не плават, събития от мащабите на Черния петък и Кибер понеделника биха били невъзможни. Това пише в писмо от Кръглата маса на организациите от морската индустрия до основателя и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. В него те търсят подкрепа от шефа на онлайн гиганта при решаване на кризата със смените на моряци.

В апела към Безос се подчертава, че е „непростимо“ все още над 400 000 моряци да бъдат блокирани по кораби. Организациите изтъкват, че правителствата продължават да не признават ключовата роля на моряците в търговията.

Подписалите писмото призовават Безос да използва своето „несравнимо влияние“ и да се включи в опитите за решаване на „тежкото положение“ на моряците, включително с лобиране пред очакваната нова администрация в САЩ на избрания президент Джоузеф Байдън.

„Имате силата да направите реална промяна за 400 000 отдадени професионалисти, чиято саможертва поддържа работата на световния пазар. Без тези моряци глобалната търговия, каквато познаваме, просто би престанала да съществува“, пишат до Безос шефовете на BIMCO, Международната морска камара, Intercargo и Intertanko.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на