Обявиха номинациите за „Златния глобус“

Снимка: Фондация "КОР КАРОЛИ"
Снимка: Фондация „КОР КАРОЛИ“

Фондация „Кор Кароли“ обяви номинациите за „Златен глобус“ за най-добро българско ветроходно постижение през годината. Яхтклуб “Черноморец Бургас” номинира Валентин Николов и яхта „Wasabi” за успешното участие и отлично класиране в национални и международни регати за килови яхти.

Яхт Клуб „Порт Бургас” номинира Стефан Николов и яхта “Finoor S” за успешното участие и отлично класиране в трансатлантическата регата ARC 2019 г, проведена в периода ноември – декември 2019 г.

Общински Ветроходен Клуб “Несебър – 2000” номинира Диана Деянова Маркова – състезателка по ветроходство на клуба в клас Лазер 4.7 и клас Лазер Радиал за постиженията и през изминалата година.

Общински Ветроходен Клуб “Несебър – 2000” номинира Даниел Захариев Йорданов – състезател по ветроходство на клуба в клас Лазер 4.7 и клас Лазер Радиал за постиженията му през изминалата година.

Иван Греков номинира българския екипаж организирал и участвал в тренировките, за предстоящата регата Star Sailors League Gold Cup 2022.


След разглеждане на всички подадени кандидатури, комисията по определяне на наградата „Златен глобус” на Фондация „Кор Кароли” ще одобри тези, които отговарят на Правилата и ще обяви кои номинации ще се състезават за наградата.

„ТИНКО ТРИФОНОВ” 2020
Номинациите за награда за журналистика на морска тематика „Тинко Трифонов” за 2020 г. са както следва:

  1. Олга Карова, БНР Радио Варна
  2. Любомира Константинова, БНР програма „Христо Ботев“
  3. Ясен Димитров, филм за ARC Europe
  4. Ивайло Старчев, фотограф от Варна
  5. Васил Попов, автор на книгата „Следвайки слънцето. 1311 дни през трите океана“

Носителите на наградата „Златен глобус” и „Тинко Трифонов” 2020 ще бъдат обявен по време на церемонията на 20 декември от 18:00 часа, която ще бъде проведена в отсъствието на публика и ще се излъчва на живо в интернет.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на