Огнище на коронавирус във Фаслейнската флотилия на Великобритания

Кралските военноморски сили на Великобритания потвърдиха за установени случаи на заразени с коронавирус COVID-19 сред личния състав на главната военноморска база „Клайд“, в която са базирани ударните подводни сили на страната.

Флотът не съобщава точния брой на заразените, нито дава данни дали става дума за брегови служители или моряци от екипажите на базираните в „Клайд“ подводни лодки, предаде BBC.

Maritime.bg припомня, че над четвърт от подводничарите в екипажа на британската ядрена подводница HMS VIGILANT бяха заразени с коронавирус COVID-19. Резултатите от изследванията станаха известни след посещение на подводната лодка в американската база за подводни сили „Кингс бей“.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент