Вода нахлу на борда на най-новия британски самолетоносач

Най-новият британски самолетоносач HMS Prince of Wales не успя да отплава за учения в САЩ, след като в машинното му отделение нахлу вода, пише Daily Mail, предаде Фокус. Инцидентът, за който медиите разбират едва сега, се е случил през октомври в пункта за базиране на самолетоносача в Портсмут.

Както отбелязва вестникът, все още продължава оценката на нанесените щети. Това се случи малко преди HMS Prince of Wales да отплава към Флорида за съвместни учения с американски изтребители F-35.

„Срамно е. Плаването до Америка беше предшествано от години на планиране и сега трябваше да кажем, че не можем да пристигнем“, каза източник, запознат със ситуацията, пояснявайки, че ще са необходими месеци за възстановяване на щетите и цената ще бъде милиони лири.

Както пише Daily Mail, очаква се струващият 3,1 милиарда лири самолетоносач да остане за ремонт в Портсмут до май 2021 година.

Кралският флот потвърди, че корабът е на ремонт, но отказа да коментира степента на щетите.

„HMS Prince of Wales е на ремонт във военноморска база Портсмут, след като машинното отделение се наводни“, отбелязва пресслужбата на британския флот. Daily Mail напомня, че това е втори подобен инцидент на борда на самолетоносача HMS Prince of Wales тази година – разследването на първия подобен инцидент от Кралския флот започна през май.

През юли 2019 г. подобен инцидент се случи и на борда на британския самолетоносач HMS Queen Elizabeth.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на