Вода нахлу на борда на най-новия британски самолетоносач

Най-новият британски самолетоносач HMS Prince of Wales не успя да отплава за учения в САЩ, след като в машинното му отделение нахлу вода, пише Daily Mail, предаде Фокус. Инцидентът, за който медиите разбират едва сега, се е случил през октомври в пункта за базиране на самолетоносача в Портсмут.

Както отбелязва вестникът, все още продължава оценката на нанесените щети. Това се случи малко преди HMS Prince of Wales да отплава към Флорида за съвместни учения с американски изтребители F-35.

„Срамно е. Плаването до Америка беше предшествано от години на планиране и сега трябваше да кажем, че не можем да пристигнем“, каза източник, запознат със ситуацията, пояснявайки, че ще са необходими месеци за възстановяване на щетите и цената ще бъде милиони лири.

Както пише Daily Mail, очаква се струващият 3,1 милиарда лири самолетоносач да остане за ремонт в Портсмут до май 2021 година.

Кралският флот потвърди, че корабът е на ремонт, но отказа да коментира степента на щетите.

„HMS Prince of Wales е на ремонт във военноморска база Портсмут, след като машинното отделение се наводни“, отбелязва пресслужбата на британския флот. Daily Mail напомня, че това е втори подобен инцидент на борда на самолетоносача HMS Prince of Wales тази година – разследването на първия подобен инцидент от Кралския флот започна през май.

През юли 2019 г. подобен инцидент се случи и на борда на британския самолетоносач HMS Queen Elizabeth.

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на