ИХБ Шипинг попадна в юридическа клопка в Кения

Българската „ИХБ Шипинг“ попадна в юридически капан в Кения и вече търпи загуби от арест на бълкера DIAMOND SKY (IMO: 9468138). Става дума за претенция за товар ориз от Пакистан за Западна Африка, който плаващият под флага на Малта и построен във Варна кораб разтоварва преди близо година, научи Maritime.bg.

Съд в Момбаса е намерил за допустимо да арестува кораба 11 месеца по-късно и единствено на база предоставени ксерокопия на документи от фирма в друг спор.

По него българската компания не е страна, но местната администрация приема кораба като единствено имущество, към което може да има претенции, въпреки съмнителни фалити на компании по веригата, свързана с въпросния товар.

От компанията заявиха пред Maritime.bg, че са назначени местни юристи за бързото разрешаване на казуса, а самият арест е извършен и без наличието на предоставени гаранции от ответната страна.

Екипажът на кораба е изцяло съставен от български моряци.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на