Русия и НАТО ще участват в съвместни военноморски учения

Снимка: Виталий В. Кузмин, RBTH.com

Военноморският флот на Руската федерация ще участва за първи път от 10 години в учения с кораби на страни от НАТО, съобщават от пресслужбата на Черноморският флот.

Ученията „АМАН 2021“ ще се състоят през февруари край бреговете на Пакистан.

„В ученията <…> освен кораби на ВМС на Пакистан и Русия ще вземат участие и ВМС на САЩ, Кралският военноморски флот на Великобритания, ВМС на Китайската народна република, Морските сили за самоотбрана на Япония, ВМС на Турция, ВМС на Филипините, Кралските морски сили на Малайзия, ВМС на Шри Ланка и ВМС на Индонезия“, гласи прессъобщението, предаде RBTH.

Русия ще бъде представена от фрегати, патрулен кораб, спасителен буксир, подразделение на морската пехота, отряд за разминиране и вертолет с морско базиране.

За последно корабите на руския ВМФ са участвали в съвместно учение със съдове на Северноатлантическия алианс през 2011 г. край бреговете на Испания в рамките на Bold Monarch.

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на