Българка пое ключов пост в голяма международна адвокатска кантора в морската индустрия

Българката Ина Лучмия е новият управляващ директор на офиса в Сингапур на известната норвежка адвокатска компания в морската индустрия „Wikborg Rein“. Лучмия, която е и партньор в компанията, потвърди информацията в телефонен разговор пред Maritime.bg.

Изображение, Maritime.bg

„Да, Георгиева бе много по-лесно за произнасяне“, шеговито заяви родената в София и израснала в Гърция юристка, която се определя като „гражданин на света“.

Тя е завършила право в Университета в Лестър, след което и морско право в Университета на Саутхемптън. Ина разказва, че реализацията в правото е детската й мечта.

Кариерата й започва в Лондонското Сити и Ince & Co, където става управляващ съдружник, а преди 2 години е назначена в норвежката „Wikborg Rein“.

Българката е специализирала в LNG проектите.

Нейният опит включва консултиране при извеждане от експлоатация и рециклиране на офшорни активи и кораби в съответствие с режима на Базелската конвенция, дългосрочнo чартиране на FSRU и FLNG, договори за продажба и покупка на кораби.

Работила е по множество правни проекти за създаване на съвместни акционерни предприятия и корпоративни структури, както и проекти за придобиване на бизнеси в морската индустрия, по корабостроителни договори, EPC договори, договори за офшорни проекти и много други.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на