Българка пое ключов пост в голяма международна адвокатска кантора в морската индустрия

Българката Ина Лучмия е новият управляващ директор на офиса в Сингапур на известната норвежка адвокатска компания в морската индустрия „Wikborg Rein“. Лучмия, която е и партньор в компанията, потвърди информацията в телефонен разговор пред Maritime.bg.

Изображение, Maritime.bg

„Да, Георгиева бе много по-лесно за произнасяне“, шеговито заяви родената в София и израснала в Гърция юристка, която се определя като „гражданин на света“.

Тя е завършила право в Университета в Лестър, след което и морско право в Университета на Саутхемптън. Ина разказва, че реализацията в правото е детската й мечта.

Кариерата й започва в Лондонското Сити и Ince & Co, където става управляващ съдружник, а преди 2 години е назначена в норвежката „Wikborg Rein“.

Българката е специализирала в LNG проектите.

Нейният опит включва консултиране при извеждане от експлоатация и рециклиране на офшорни активи и кораби в съответствие с режима на Базелската конвенция, дългосрочнo чартиране на FSRU и FLNG, договори за продажба и покупка на кораби.

Работила е по множество правни проекти за създаване на съвместни акционерни предприятия и корпоративни структури, както и проекти за придобиване на бизнеси в морската индустрия, по корабостроителни договори, EPC договори, договори за офшорни проекти и много други.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота