Взрив и пожар на танкер в пристанище Джеда, възможен терористичен акт

Взрив, последван пожар, е станал на борда на плаващия под флага на Сингапур танкер BW RHINE (IMO: 9341940) в пристанище Джеда, Саудитска Арабия. Инцидентът е станал в 00:40 ч. на 14 декември, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на компанията-собственик на кораба – базираната в Сингапур Hafnia.

Илюстративно изображение, архив | Maritime.bg

В съобщението на компанията се казва, че “танкерът е ударен от външен източник”, предизвикал експлозия и последващ пожар по време на товаро-разтоварни операции в терминал на пристанището.

С помощта на брегови служби, екипажът успешно овладява огъня. Няма пострадали сред 22-членния екипаж на построения през 2008 г. кораб с дедуейт 76580 т.

“Възможно е да е допуснат разлив на известно количество гориво”, според Hafnia. Компанията изтъква, че са поразени баластен и карго танк.

В момента влекачи на местни служби охлаждат корпуса на кораба.

Maritime.bg припомня, че това е втори подобен инцидент за по-малко от месец във водите на Саудитска Арабия. На 23 ноември избухна взрив на борда на танкер AGRARI. Според агенцията за морска сигурност “Дриад”, вероятно става въпрос за акт, зад който стоят Хутите.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент