САЩ поверяват атомен самолетоносач на жена

Жена ще стане командир на атомен самолетоносач за първи път в историята. Очаква се Ейми Бауерншмид да поеме командването на американски авионосец до 2022 г., но за момента не е известно кой от 11-те самолетоносача ще й бъде поверен.

Бауерншмид на борда на USS ABRAHAM LINCOLN (CVN 72) | Снимка: T&P

Това е втори рекорд за Бауерншмид. Преди 4 години тя стана първата жена в историята на американския флот, а вероятно и в света, която достига второто място в командната верига на самолетоносач. Тя бе зам. командир на USS ABRAHAM LINCOLN и 5000-членния му екипаж.

Бауерншмид завършва Военноморската академия през 1994 г. Това е годината, в която позволено на жени да служат на бойни кораби и самолети от състава на въоръжените сили на САЩ, пише „T&P“.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на