„Общински имоти“ в Бургас поема управлението на рибарските пристанища

Община Бургас преструктурира и закрива някои от общинските си предприятия.

Очаква се в „Общински имоти“ да се влеят няколко други общински предприятия, както и то да поеме управлението на рибарското пристанище в „Сарафово“, лодкостоянката в „Крайморие“ и тази в „Ченгене скеле“, след като бъде завършена, съобщи БНР.

По неофициална информация на радиото, за пристанищата се очаква да отговаря досегашният директор на „Спортни имоти“ Живко Иванов.

ОП „Туризъм“ пък ще стопанисва остров „Света Анастасия“ и едноименния кораб, който извършва туристически плавания през летния сезон.

Maritime.bg припомня, че другата Черноморска община Варна реши да предостави за управление своите рибарски пристанища на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални