„Тритон 3300“ – лукс на 1000 метра в дълбините

Туристически спускания до 1 000 метра в дълбините на морета и океани? Да, това е възможно на борда на туристическата подводница „Тритон 3300“, разработка на базираната във Флорида едноименна компания.

Подводницата приема до 6 пасажери, за които има неограничено поле на видимост – те ще се намират в най-голямата в света акрилна сфера с диаметър 2.5 метра. Струващата 5,5 млн. долара подводница предлага удобства като на борда на частен самолет, според строителя й.

Президентът на „Triton Submarines“ Патрик Лахей казва пред CNN, че компанията вече работи по проект за туристическа подводница, способна да се потапя до 4 000 метра. По думите му разработката на „Тритон 3300“ е отнела близо десет години.

Лахей обяснява, че през последните години се отчита ръст при търсенето на подобни съдове. „Все повече са собствениците на мегаяхти, които искат да имат на разположение и мини подводници“, коментира той.

„Тритон 3300“ достига максимална скорост под вода 3 kn, а автономността, осигурявана от батериите й, е до 10 часа.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на