“Тритон 3300” – лукс на 1000 метра в дълбините

Туристически спускания до 1 000 метра в дълбините на морета и океани? Да, това е възможно на борда на туристическата подводница “Тритон 3300”, разработка на базираната във Флорида едноименна компания.

Подводницата приема до 6 пасажери, за които има неограничено поле на видимост – те ще се намират в най-голямата в света акрилна сфера с диаметър 2.5 метра. Струващата 5,5 млн. долара подводница предлага удобства като на борда на частен самолет, според строителя й.

Президентът на “Triton Submarines” Патрик Лахей казва пред CNN, че компанията вече работи по проект за туристическа подводница, способна да се потапя до 4 000 метра. По думите му разработката на “Тритон 3300” е отнела близо десет години.

Лахей обяснява, че през последните години се отчита ръст при търсенето на подобни съдове. “Все повече са собствениците на мегаяхти, които искат да имат на разположение и мини подводници”, коментира той.

“Тритон 3300” достига максимална скорост под вода 3 kn, а автономността, осигурявана от батериите й, е до 10 часа.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент