Санкциите срещу „Северен поток 2“ са хибридна война, според Москва

Санкциите срещу „Северен поток 2“ са хибридна война, коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. Тази война съпровожда „недобросъвестна конкуренция“, посочи още той.

В Русия коментарите около американските действия за газопровода са, че САЩ търсят начин да продават своя втечнен газ в Европа. Вашингтон обаче отхвърля тези обвинения, предаде Инвестор.

Сенатор Тед Круз коментира по време на специално събитие, посветено на „Северен поток 2“ и организирано от Атлантическия съвет, посочи, че газопроводът е заплаха за Европа и трансатлантическата сигурност, затова и САЩ се опитват да го спрат.

Най-добрият отговор на санкциите е завършването на „Северен поток 2“, което е в интерес на Русия, посочи още Песков. Работата по „Северен поток 2“ спря през декември 2019 година след санкции от страна на САЩ.

На Русия ѝ отне една година, за да възобнови строителството на двете тръби. В момента тръби полага руският кораб „Фортуна“, който има разрешение за работа по недовършения участък на Германия.

Остават и около 120 километра в акваторията на Дания.

По-рано бившият зам.-външен министър на България Милен Керемедчиев прогнозира, че отношенията между САЩ и Русия ще се обтегнат. Точки за натиск ще бъдат „Северен поток 2“ и „Турски поток“.

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че