16 години Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“

Преди 16 години е създадено Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ). То е правоприемник на Национална компания „Пристанища“ и на част от Изпълнителна агенция „Пристанищна администрация“.

След официалната съдебна регистрация на 29 декември 2005 г., ДППИ започва да управлява цялата територия (публична държавна собственост) и всички дълготрайни материални активи на българските пристанища.

Редица дейности, свързани с изграждане и поддържане на пристанищни акватории, кейови стени, вълноломи, канали и т.н., се завъртат с шеметен устрем, който става все по-широкообхватен с времето.  

През годините ДППИ изгражда и започва да оперира едни от най-модерните системи за управление на трафика и по море, и по река. Така България се превръща в една от водещите европейски държави по дигитализация на пристанищните услуги и ръководство на корабния трафик.

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент