Филипините забраниха смените на моряци, пристигащи от 21 държави

Република Филипини забранява до 15 януари смените на моряци, пристигащи в страната, ако същите са били през последните 14 дни в Австралия, Канада, Дания, Франция, Германия, Хонконг, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Ливан, Нидерландия, Сингапур, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, САЩ или Великобритания.

Мярката е за ограничаване разпространението на новия щам на коронавирус COVID-19.

Местната морската и пристанищна власт съобщава, че в списъка може да бъдат добавени и нови държави, както и че забраната може да бъде удължена и след 15 януари.

Смени на моряци в корабни екипажи се извършват в Манила Саут Харбър, Порт Капинпин в Орион, Батаан, Пристанище Батангас и Пристанище Саса в Давао, както и в пристанищата Себу и Субик.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на