Филипините забраниха смените на моряци, пристигащи от 21 държави

Република Филипини забранява до 15 януари смените на моряци, пристигащи в страната, ако същите са били през последните 14 дни в Австралия, Канада, Дания, Франция, Германия, Хонконг, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Ливан, Нидерландия, Сингапур, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, САЩ или Великобритания.

Мярката е за ограничаване разпространението на новия щам на коронавирус COVID-19.

Местната морската и пристанищна власт съобщава, че в списъка може да бъдат добавени и нови държави, както и че забраната може да бъде удължена и след 15 януари.

Смени на моряци в корабни екипажи се извършват в Манила Саут Харбър, Порт Капинпин в Орион, Батаан, Пристанище Батангас и Пристанище Саса в Давао, както и в пристанищата Себу и Субик.

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че