Шефът на MOL: Инцидентът с Wakashio не трябва да се повтаря

Инцидентът с WAKASHIO не трябва да се повтаря. Това заяви в своето новогодишно слово изпълнителният директор на Mitsui O.S.K. Lines (MOL) Джуничиро Икеда, съобщиха пред Maritime.bg от компанията.

Прекомерната самоувереност на навигаторите на борда на бълкер WAKASHIO е сред причините за засядане на кораба, обявиха по-рано от компанията. Припомняме, че 25 юли т.г. корабът заседна на риф край о. Мавриций, допускайки разлив на гориво.

Всичко по темата за инцидента с Wakashio

„Тъй като приемаме присърце, че безопасната експлоатация е основна ценност на нашата компания и в основата на нашия бизнес, всички ние трябва да се ангажираме, че никога повече не можем да позволим появата на инцидент като с WAKASHIO„, заявява Икеда, който се очаква да бъде сменен на поста от своя заместник.

Коментирайки изминалата 2020 г. и въздействието на коронавируса, Икеда казва: „Никога досега не сме изпитвали такова въздействие върху ежедневието си, да не говорим за световната икономическа дейност“.

„Докато се оглеждаме около себе си, е трудно да бъдем оптимисти, но вярвам, че пътят ни ще ни върне към траектория на растеж, докато преодоляваме изпитанията и турбуленцията от 2020 г.“, завършва Икеда.

Всичко по темата за инцидента с Wakashio


Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на