Инцидентът с ONE Apus е сред най-големите за последните години, признава шефът на NYK

default

Инцидентът на борда на ONE APUS, при който бяха загубени контейнери, е сред най-големите, които са се случвали през последните години. Това казва в своето новогодишно слово президентът на NYK Хитоши Нагасава, съобщават пред Maritime.bg от компанията.

„Моля още веднъж всички да повишат своята информираност за осигуряване на безопасността“, призовава Нагасава, който припомня и пожара на борда на пътническия кораб ASUKA II.

Вижте тук: Пожар на пътнически кораб в Япония

Нагасава изтъква, че въпреки кризата, предизвикана от COVID-19 пандемията, NYK отчита добри резултати. „COVID-19 наложи изключително трудни стилове на работа и аз наистина чувствам, че всички положиха големи усилия“, заявява той.

Според него политиките на администрацията на Байдън в САЩ, структурните промени в търговията след излизането на Великобритания от ЕС и преминаването към начин на живот, подходящ за новата норма, вероятно ще предизвикат бързи промени в обществото.

Нагасава предвижда, че новата година ще премине под знака на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG).

„Както многократно съм казвал – компаниите, които не отговарят на изискванията на обществото по отношение на ESG, без съмнение няма да оцелеят повече от няколко години“, смята още президентът на NYK.

В края на словото си Нагасава изразява своята благодарност към моряците, въпреки тежките времена за тях и невъзможността да бъдат осъществявани смените им.

Всичко по темата за инцидента с ONE APUS

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на