Жена поема командването на самолетоносача „Ейбрахам Линкълн“

Капитан Ейми Бауерншмид е новият командир на американския атомен самолетоносач от клас Нимиц USS ABRAHAM LINCOLN (CVN 72), съобщиха от пресслужбата на Военноморския флот. Както Maritime.bg писа през декември м.г., Бауерншмид е първата жена в историята, която ще командва авионосец.

Снимка: ВМФ, САЩ

Очаква се тя да поеме поста до края на лятото, след преминаване на задължително обучение.

USS ABRAHAM LINCOLN (CVN 72) е петият самолетоносач от клас Нимиц във флота на САЩ и втори, който плава под името на бившия президент. Пунктът за базиране на авионосеца е в Военноморската авиобаза Норт айлънд. Съдът е част от Тихоокеанския флот на САЩ. Преди 4 години в корабостроителници Нюпорт Нюз започна втората кампания на реактора.

„Приемам тази отговорност изключително сериозно“, заяви Бауерншмид.

Тя е родом от Милуоки, а през 1994 г. е завършва Военноморската академия на САЩ в първия випуск, в който се допуска обучение на жени.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на