80% от морския бизнес на борсата е „чиста измама“, твърди норвежки корабособственик

Да бъдеш капиталов инвеститор в корабоплаването е тъжна история – най-вече защото 60 до 80% от шипинговите компании на борсата са чиста измама. Това казва норвежкият корабособственик Арн Фредли в интервю пред местното финансово издание „Finansavisen“.

Единственото, което тези компании правят, е да вземат такси за управление, които по-късно губят заради глупави решения, смята инвеститорът.

Фредли е известен освен с инвестициите си във VLCC флот, но и като собственик на дялов капитал в банки, финансиращи морския бизнес, както и с колекцията си от скъпи автомобили.

По негово мнение акциите на норвежките компании от индустрията, които се търгуват на борсата в Осло, биха били с 80% по-евтини без платени коментари на неназован финансов блогър от Германия.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на