Редица държави въведоха ограничения за смените на моряци

Новата 2021 г. започна със затегнати мерки и изисквания за осъществяване на смени на моряци в корабни екипажи. Редица са вече държавите, в които се прилагат по-стриктни мерки.

Maritime.bg припомня, че преди дни Република Филипини затвори границите си за моряци, пристигащи от 21 държави. Страната обяви, че това е свързано с ограничаването на новия щам на COVID-19, разпространен основно във Великобритания и Южна Африка.

В Япония, Китай, Южна Корея, Франция, Сингапур, Русия, Индонезия, Реюнион и Мавриций мерките също са затегнати, според GAC.

За пристигащите от Великобритания във Франция се изискват отрицателни тестове, а на територията на Япония не се допускат граждани от 28 декември, които през последните 14 дни преди пътуването са пребивавали в 152 държави, сред които и България.

В Китай местните здравни власти тестват по различни оценки на риска кораби, на които са осъществявани смени през последните 14 дни. В някои пристанища на страната вече се изисква 14-дневна карантина преди обработка на кораби, на които са извършени смени.

От 15 януари Южна Корея ще изисква валидни отрицателни тестове за извършване на смени.

Сингапур забрани смени на морски лица, които са били на територията на Великобритания и Южна Африка за последните 14 дни.

До 14 януари смените на чуждестранни моряци са забранени в Индонезия.

Не се допускат смени и в Мавриций на моряци, които са били на територията на Великобритания.

Агенцията съобщава, че в черноморското пристанище Новоросийск също са забранени смените на чуждестранни моряци.

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на