Редица държави въведоха ограничения за смените на моряци

Новата 2021 г. започна със затегнати мерки и изисквания за осъществяване на смени на моряци в корабни екипажи. Редица са вече държавите, в които се прилагат по-стриктни мерки.

Maritime.bg припомня, че преди дни Република Филипини затвори границите си за моряци, пристигащи от 21 държави. Страната обяви, че това е свързано с ограничаването на новия щам на COVID-19, разпространен основно във Великобритания и Южна Африка.

В Япония, Китай, Южна Корея, Франция, Сингапур, Русия, Индонезия, Реюнион и Мавриций мерките също са затегнати, според GAC.

За пристигащите от Великобритания във Франция се изискват отрицателни тестове, а на територията на Япония не се допускат граждани от 28 декември, които през последните 14 дни преди пътуването са пребивавали в 152 държави, сред които и България.

В Китай местните здравни власти тестват по различни оценки на риска кораби, на които са осъществявани смени през последните 14 дни. В някои пристанища на страната вече се изисква 14-дневна карантина преди обработка на кораби, на които са извършени смени.

От 15 януари Южна Корея ще изисква валидни отрицателни тестове за извършване на смени.

Сингапур забрани смени на морски лица, които са били на територията на Великобритания и Южна Африка за последните 14 дни.

До 14 януари смените на чуждестранни моряци са забранени в Индонезия.

Не се допускат смени и в Мавриций на моряци, които са били на територията на Великобритания.

Агенцията съобщава, че в черноморското пристанище Новоросийск също са забранени смените на чуждестранни моряци.

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе