Сингапур дава приоритет за ваксиниране на работещите в морската индустрия

Приоритетен достъп до ваксинация срещу COVID-19 ще получат заетите в морската индустрия на Сингапур. В страната вече започна ваксинирането на работещите на първа линия здравни работници.

Местните власти все още изготвят ваксинационния план, но по всяка верояност пилотите, работещите на влекачи и бункеровчици, както и чуждестранните работници в местните корабостроителници, ще са първи от морската индустрия, получили достъп до приоритетна ваксинация.

Maritime.bg припомня, че по-рано през седмицата Сингапур съобщи за затягане на мерките и изискванията за тестване за коронавирус COVID-19 за бреговите работници в морската индустрия. Причина стават два нови случая на заразени в последните дни на миналата година. За работещите в сектора на брега ще се изисква задължително тестване на всеки 7 дни. Досега за осигуряване на достъп до борда на кораби в местни терминали се изискваха отрицателни тестове на всеки 14 дни.

Вчера местните власти съобщиха за девет новозаразени моряци на борда на бункеровчика NEWOCEAN 6.

Към момента в страната е одобрена единствено ваксината на Пфайзер-Бионтех.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на