Сингапур дава приоритет за ваксиниране на работещите в морската индустрия

Приоритетен достъп до ваксинация срещу COVID-19 ще получат заетите в морската индустрия на Сингапур. В страната вече започна ваксинирането на работещите на първа линия здравни работници.

Местните власти все още изготвят ваксинационния план, но по всяка верояност пилотите, работещите на влекачи и бункеровчици, както и чуждестранните работници в местните корабостроителници, ще са първи от морската индустрия, получили достъп до приоритетна ваксинация.

Maritime.bg припомня, че по-рано през седмицата Сингапур съобщи за затягане на мерките и изискванията за тестване за коронавирус COVID-19 за бреговите работници в морската индустрия. Причина стават два нови случая на заразени в последните дни на миналата година. За работещите в сектора на брега ще се изисква задължително тестване на всеки 7 дни. Досега за осигуряване на достъп до борда на кораби в местни терминали се изискваха отрицателни тестове на всеки 14 дни.

Вчера местните власти съобщиха за девет новозаразени моряци на борда на бункеровчика NEWOCEAN 6.

Към момента в страната е одобрена единствено ваксината на Пфайзер-Бионтех.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент