Морските пилоти все още не са включени във втория етап за ваксиниране срещу COVID-19

Снимка: Maritime.bg

Българските морски пилоти все още не са включени в предстоящия втори етап на имунизации срещу коронавирус COVID-19, научи Maritime.bg.

Регионалните здравни инспекции предоставиха възможност за изпращане на обобщени заявки за правоимащи лица, желаещи да им бъде поставена ваксина срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

На 5 януари изтече срокът, който РЗИ – Варна даде за изпращане на искания от лица и институции с изявено желание за имунизиране. Такова не е изпратено от Пилотска станция – Варна, тъй като здравната инспекция не е информирала за тази възможност пилотската служба.

Искане за имунизиране не са изпратили и от Пилотска станция – Бургас.

Двете служби осигуряват външен и вътрешен пилотаж в пристанищата и подходите към тях в севeрния и южния морски район на България.

Maritime.bg припомня, че държави като Сингапур ще осигурят приоритетен достъп до ваксина срещу COVID-19 на пилотите, които са работници на първа линия.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент