Морските пилоти все още не са включени във втория етап за ваксиниране срещу COVID-19

Снимка: Maritime.bg

Българските морски пилоти все още не са включени в предстоящия втори етап на имунизации срещу коронавирус COVID-19, научи Maritime.bg.

Регионалните здравни инспекции предоставиха възможност за изпращане на обобщени заявки за правоимащи лица, желаещи да им бъде поставена ваксина срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

На 5 януари изтече срокът, който РЗИ – Варна даде за изпращане на искания от лица и институции с изявено желание за имунизиране. Такова не е изпратено от Пилотска станция – Варна, тъй като здравната инспекция не е информирала за тази възможност пилотската служба.

Искане за имунизиране не са изпратили и от Пилотска станция – Бургас.

Двете служби осигуряват външен и вътрешен пилотаж в пристанищата и подходите към тях в севeрния и южния морски район на България.

Maritime.bg припомня, че държави като Сингапур ще осигурят приоритетен достъп до ваксина срещу COVID-19 на пилотите, които са работници на първа линия.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на