Държавата продава моторен кораб „Ураган“

През следващата седмица ще се проведе публичен търг за продажбата на моторен кораб УРАГАН, част от активите на Пристанище Видин. Това става ясно от обявление на Агенция за публични предприятия и контрол, установи проверка на Maritime.bg.

Припомняме, че през 2019 г. Народното събрание прие проект на решение за приватизация на обособена част от имуществото на „Пристанище Видин“ ЕООД. В мотивите към проекта бе записано, че корабът „Ураган“ не се използва по предназначение и не е необходим за реализацията на дейността на дружеството. Пристанището многократно е правило опити да използва кораба, но заради ограниченията на пазар в региона те са били неуспешни.

Моторен кораб „Ураган“, регистриран в пристанище Лом, идентификационен номер 47000019 и параметри: дължина 24,60 м, широчина 6,71 м, височина на борда 2,50 м, водоизместимост 257,50 куб. м, газене на кораба при максимално натоварване 1,22 м, средно газене празен 1,15 м.

Съдът има два дизелови двигателя SKL-DDR, тип 6NVD26-1, мощност 264 kW всеки, при 750 об./мин., корпус стоманен, съгласно свидетелство за регистрация № 0009 от 28 август 2015г. на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Корабно удостоверение за вътрешно корабоплаване № 40-01-1001N от 13.12.2018 г.

Начална тръжна цена е в размер на 120 000 лева без ДДС.

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че