Пчели-бежанци наградиха моряци с мед

Пчели-бежанци наградиха екипаж на кораб с мед. За тази прелюбопитна история разказва пресслужбата на американския корабособственик „Savage Services“.

Преди половин година екипажът на плаващия под флага на САЩ химикаловоз SULPHUR ENTERPRISE (IMO: 9077044) установява, че в котвения клюз се е настанил рояк от 30 000 медоносни пчели. Моряците правят „откритието“ след четиридневен преход в Мексиканския залив от Галвестън, Тексас до Тампа, Флорида.

Капитанът на кораба информира корабособственика за „бежанците“ на борда, а компанията се свързва с местна еко-организацията, която предприема незабавна „спасителна операция“ за оцелелите при нелекия преход пчели.

„След като пчелата майка бе безопасно транспортирана в преносим кошер, 30-хилядният рояк бързо я последва и сега е в новия си дом в Тампа“, коментират от „Savage Services“.

„Шест месеца по-късно имаме първата партида мед от котвената верига“, добавят от Savage, разпространявайки снимки на тубичка мед с етикет: „Anchor Chain Honey“.

Снимки:

И още една любопитна пчелна история:

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на