АППД получава нова драга до края на март

В напреднала фаза е изграждането на специализирано плавателно средство за драгиране, което ще влезе в състава на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

По-голямата част от изграждането на плавателния съд вече е приключила и се очаква в края на месец март т.г. драгата да бъде завършена и доставена в гр. Русе, съобщиха от агенцията пред Maritime.bg.

Припомняме, че специализираният плавателен съд е част от проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река  Дунав“.

Изпълнител на проекта е  холандската фирма „Дамен шипярд Горинхем“, а общата му  стойност е 6 100 000 лева без ДДС. 

Проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“ се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспорт и транспортна инфраструктура“. Общата му стойност е  20 632 677,38 лв. В неговите рамки ще бъдат построени още понтон, шалан и маневрен кораб.

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент