Сингапур ваксинира приоритетно 10 хил. души от морската индустрия

Снимка: Jorge Silva, Reuters
Снимка: Jorge Silva, Reuters

Над 10 000 служители и работници в морската индустрия на Сингапур ще бъдат приоритетно имунизирани срещу коронавирус COVID-19 до края на месеца. Maritime.bg припомня, че местните власти определиха работещите в морската индустрия като ключови работници на първа линия.

Приоритетен достъп до ваксина срещу COVID-19 ще получат работещите в пристанищата и корабостроителниците, пилотите, агентите, екипажите на влекачи и др., на които е нужен достъп до плавателни съдове.

В имунизационния план на Сингапур влизат 6 000 души до края на тази седмица, а за последните дни ваксина са получили над 800 души от сектора.

Местната пристанищна и морска власт изтъкна, че преминалите пълния ваксинационен цикъл ще ползват последващ облекчен режим при тестване за COVID-19. Припомняме, че властите в Сингапур изискват от всички служители и работници, които имат достъп до борда на кораби в местни терминали, да се тестват рутинно на всеки 7 дни. Ваксинираните ще преминават задължително тестване през 14 дни.

„Разчитаме на работещите в морската индустрия. Те са служители на първа линия, а от тях зависят жизненоважните вериги на доставки – за храна, медицински консумативи и потребителски стоки. Надяваме се, че ваксинацията може да им даде спокойствие, когато изпълняват работата си на борда на кораби. Това ще осигури допълнителен защитен слой на тях, техните семейства и общността. Силно ги насърчаваме да се явят за ранна ваксинация “, казва Куа Лий Хуун, главен изпълнителен директор на Морската и пристанищна власт на Сингапур.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на