Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна

Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното министерство. Избират се ръководители на „Пристанищна инфраструктура“, „Пристанище Варна“, „Пристанище Бургас“, „Пристанище Русе“, „Пристанище Видин“ и „Български морски квалификационен център“.

Бордовете в по-големите дружества ще бъдат с увеличен състав, противно на заявките на управляващите за редуциране на държавната администрация. Досега някои от дружествата се ръководеха от тричленни съвети.

Днес в София тече част от конкурса за избор на независими членове в ръководствата на дружества и предприятия от морската индустрията, обявен от Агенцията за публични предприятия и контрол (АППК).

От справка на Maritime.bg става ясно, че за момента агенцията избира независими членове за ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Пристанище Варна“ ЕАД.

В обявения от АППК конкурс за избор на независими членове в ръководството на ДППИ са допуснати Георги Георгиев Тодоров и Роман Николов Василев.

В конкурса на АППК за независими членове в съвета на „Пристанище Варна“ ЕАД, който се провежда днес в София, ще бъдат избрани двама. Така пристанището ще се управлява от 5-членен съвет.

Допуснати са Хачик Агоп Агопян, Тихомир Илиев Тодоров, Петър Ивов Сеферов и Димитър Йорданов Атанасов.

Последните трима са настоящите членове на борда на най-големия държавен пристанищен оператор. Те участват и в другия конкурс, обявен от МТИТС за избор на трима представители на държавата в борда.

Вижте още тук:

https://www.maritime.bg/72714-2/

Последни новини

Последни новини

Вицеадмирал Пламен Манушев: Крайно време е за морското търсене и спасяване да отговарят Военноморските сили

Крайно време е морското търсене и спасяване да премине към Военноморските сили на Република България. Това заяви пред Maritime.bg вицеадмирал о.з. Пламен Манушев, който днес е

МОСВ: Необходимо е Морска администрация да проведе спасителна операция за заседналия кораб

Министерството на околната среда и водите разпространи позиция по повод заседналия край защитена местност Яйлата моторен кораб VERA SU. Mariitme.bg публикува без

Моряшки професионален съюз: Оставките са най-малкото нещо, случаят с кораб Vera Su е престъпно бездействие

Уволнението на изпълнителния директор на Морска администрация - София е най-малкото нещо, което досега трябваше да бъде направено, налице e престъпно бездействие. Това заяви

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент