Carnival е най-доброто място за работа за ЛГБТ общността

Най-голямата круизна компания в света – Carnival Corporation, получи за пета поредна година приз за най-доброто място за работа за ЛГБТ общността, съобщават пред Maritime.bg от базирания в Маями конгломерат.

Илюстративно изображение, стоп кадър от видео: Прайд парти на море на борда на кораб на Celebrity

Ежегодният приз се връчва от Фондация „Кампания за човешки права“ (HRCF) и след изследване на корпоративните политики и практики, свързани с равенството на половете и ЛГБТ общността.

В съобщението на Carnival дословно се посочва, че HRCF цели „равенство за лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и куиър хора“.

„Като компания със служители от близо 150 държави, ние напълно възприемаме важността на разнообразието, справедливостта и включването на работното място и сме ангажирани да насърчаваме положителна и овластяваща корпоративна култура за всички наши служители на море и на брега“, казва Роджър Frizzell, главен комуникационен директор на Carnival.

Съобщението продължава с твърдение, че наличието на „разнообразие“ сред работната сила по корабите на компанията осигурява дори и по-добро обслужване за пасажерите.

Carnival Corporation & plc е една от най-големите световни туристически компании, разполага с портфолио от девет от водещите круизни линии в света – Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Австралия), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (UK) и Cunard.

Друга голяма круизна компания – Celebrity, преди пандемията, предлагаше круизи специално за ЛГБТ общността.

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост