След 30 юли става ясен товарооборотът на пристанищата ни за 2020 година

Снимка: ДППИ
Снимка: ДППИ

След 30 юли, доста след като останалите държави на Черно море са разпространили данни, ще стане ясно какъв е реализираният товарооборот на българските морски и речни пристанища за 2020 година. Това става ясно от отказ за предоставяне на наличните данни в ИА „Морска администрация“.

За отказа си от базираната в София „Морска администрация“ се позоваха на заповед на премиера Бойко Борисов, според която агенцията няма право да предоставя статистическа информация преди нейното официално разпространение от НСИ.

„В тази връзка Ви информираме, че данните за товарооборота на българските речни и морски пристанища за 2020 г., съгласно Календара за разпространение на статистическа информация на НСИ и органите на статистиката, могат да бъдат предоставени след 30 юли 2021 г.“, коментират от агенцията.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост