Бургас се готви за Европейското първенство по RS:X

От 10 до 19 септември 2011 г. Бургас ще е домакин на най-голямото ветроходно състезание, организирано досега в България – Европейско първенство на олимпийския клас RS:X.

В него ще вземат участие над 350 състезатели, сред които олимпийски и световни шампиони. Организатори са Българска федерация по ветроходство и Община Бургас. Техни представители се събраха днес на работно съвещание, за да обсъдят редица важни въпроси, свързани с обособяването на специални зони, охрана, пропускателен режим, достъп на техника, програма на турнира. Сред тях бяха зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян, Валентин Николов – зам.-председател на Българска федерация по ветроходство, и проф. Камен Фильов – председател на Комисията по бордсейлинг и кайтсърфинг към ISAF.

Стана ясно, че състезателите са започнали да пристигат. Четири отбора вече са на подготовка в Бургас. Официалното откриване на Европейското първенство е насрочено за 11 септември. Според предварителните планове на тази дата морето край Мостика трябва да се напълни със стотици платна, за радост на бургазлии и гостите на града.

Състезанието ще може да се наблюдава от самия градски плаж. Предвидено е ветроходците да влизат в морето откъм сърф клуба на Северния плаж.

maritime.port.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

В крайно тежко състояние са брегозащитните съоръжения по Северното Черноморие

Снимка: Олег Ласточкин, © РИА Новости В крайно тежко техническо състояние и опасни за ползване са двадесет и девет от брегозащитните съоръжения по Северното Черноморие. Това

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент