Избраха шефове на държавните фирми в морската индустрия

Снимка: Пристанище Варна

Транспортният министър Росен Желязков назначи по-голямата част от съставите в ръководните органи на дружествата от морската индустрия, за които бяха обявени конкурси.

Практически засега няма промени.

За генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ и член на управителния съвет е избран заемалият досега длъжността Ангел Забуртов. В борда на държавното предприятие като представител на държавата влиза и Александър Александров. Предстои откриване на допълнителен конкурс за избор на независим член, обясняват от МТИТС.

Досегашните трима членове в съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАДПетър Сеферов, Димитър Атанасов и Тихомир Тодоров, отново влизат в ръководството на най-големия държавен пристанищен оператор. Досегашният изпълнителен директор Сеферов е избран за представител на държавата, а като независими членове – досегашният шеф на борда Тодоров и Атанасов.

Предстои откриване на допълнителен конкурс за избор на още двама представители на държавата в борда на дружеството.

За представител на държавата в борда на „Пристанище Бургас“ ЕАД е избран досегашният изпълнителен директор Диян Димов. Като независим член в него влиза Ивайло Тодоров, а предстои откриване на конкурс за още един представител на държавата.

Представител на държавата в борда на „Български морски квалификационен център“ ЕАД става досегашният изпълнителен директор Ивайло Гавраилов. С предстоящи конкурси ще се избира още един представител на държавата и независим член.

Представители на държавата в борда на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД стават Петър Драгошинов, досегашен изпълнителен директор, както и Венетка Серафимова. За независим член е избран Румен Арабаджиев.

„Пристанище Видин“ ЕООД ще се управлява от Иво Иванов.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент