Турция продължава сондажите в Черно море

Най-късно до края на февруари кораб FATIH (IMO: 9503770) ще започне нови проучвателни сондажи в Черно море. Това обяви турският енергиен министър Фатих Дьонмез. Сондажите ще се проведат в блок „Тюркали-2“.

Дьонмез твърди в предаване на телевизия „Блумбърг“, че до 2023 г. страната трябва да свърже откритото газово находище Сакария с преносната система, предаде в-к „Сабах“.

В края на миналата седмица министърът съобщи през свой профил в социалните мрежи, че FATIH вече се намира в района, за който предстои проучване.

Maritime.bg припомня, че през миналата година Турция съобщи, че на около 100 nm от бреговете й в Черно море са открити 405 млрд. куб. метра природен газ. Страната очаква да започне добив до 2023 г.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според