Канада забрани круизите до 2022 година

Канада удължи забраната за круизни плавания до февруари 2022 г. Заповедта идва на фона на подготовката от миналата година на Carnival, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Lines, Disney Cruise Lines, Victory Cruise Lines, Ponant и Viking Ocean, които имаха големи очаквания за тазгодишния сезон, включително плавания до Аляска, с планирани круизи за периода май – октомври.

Канадските пристанища играят важна роля за круизите до Аляска заради рестрикциите на САЩ за крайбрежните плавания на кораби, плаващи под чужд флаг. Повечето оператори започват и завършват круизи за Аляска в пристанище Ванкувър, Британска Колумбия, Канада, за да отговорят на американските изисквания. При някои круизи между пристанища в САЩ задължително се включва и пристанище в Канада, за да се отговори на въвените в щатите рестрикции.

Транспортният министър на Канада Омар Алгабра заяви пред медии, че „крузините кораби представляват риск за здравната система на страната“. Той все пак изтъкна, че правителството продължава да следи и оценява ситуацията и е възможно периодът на забраната за круизни плавания да бъде коригиран.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент