Признание: Нигерийският флот е замесен в отвличания на моряци

Част от служещите във Военноморските сили на Нигерия са съучастници на наркотрафиканти и пирати. Това обяви новият командващ нигерийския флот контраадмирал Зубайру Гамбо (Zubairu Gambo). Той предупреди, че ангажираните с незаконни дейности във флота ще бъдат установени и санкционирани.

Признанието на Гамбо за действия на някои от подчинените му дойде по време на визита в Абуджа. Контраадмиралът се обяви за нулева толерантност към престъпността във водите на страната.

„Ще бъдат засилени мерките за установяване и санкциониране на лица от личния състав на нигерийския флот, които заговорничат с икономически диверсанти, наркотрафиканти, пирати и грабители“, закани се още той.

„Предупреждавам личния състав да избягва всякакви дейности, които могат да опетнят имиджа на флота. Такива ще бъдат подлагани на тежки санкции. Съставът на флота, проявяващ висока почтеност и положителни качества, изобразяващи Военноморските сили в положителна светлина, ще бъде възнаграждаван“, заяви още контраадмиралът.

По думите му ще бъдат засилени операциите на флота срещу пиратството, грабежите и незаконния трафик на наркотични вещества и петрол.

Вижте още по темата:

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент