3,2 млрд. долара са нужни на Турция за добив на газ от Черно море

Турската петролна корпорация (TPAO) планира партньорства и набиране на средства за реализиране на добив от „най-голямото откритие на газ в Черно море“, според доклад и източници на в-к „Сабах“.

Част от карта на проучвателните блокове в Черно море, предоставена от © Grey Sells | © Maritime.bg (ако желаете да получите пълно копие на разработената карта се свържете с нас на посочените имейли тук, картата е в .pdf формат и съдържа реклама)

Турската държавна TPAO вече е в контакт с някои от най-големите компании от индустрията, а целта е съвместна работа по реализация на находищата в Черно море.

Според източници на „Блумбърг“ за реален добив от находищата в Черно море, които Турция обяви, ще са нужни 3.2 млрд. щ. долара. Общият бюджет на TPAO за годината е 1.9 млрд. долара.

Maritime.bg припомня, че южната ни съседка обяви, че са открити 405 млрд. куб. метра газ в блок, който се намира на около 100 nm северно от бреговете на страната в Черно море.

Преди дни стана ясно, че Турция има намерение да достигне добив от находището до 2023 г. В близките седмици се очаква и продължаване на проучвателните сондажи в блок Тюркали 2, които ще проведе кораб FATIH.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Български треньор по ветроходство получи признание от Олимпийския комитет на Малта

Българският треньор по ветроходство Иван Василев, който работи в Малта от над шест години, бе сред отличените в юбилейната ХХ годишна церемония на Малтийският олимпийски

Хутите: Целият екипаж на кораб GALAXY LEADER е осигурен с всичко нужно

На снимката са капитанът на кораба, старши помощник-капитанът и дипломатически представител. От съображения за сигурност, част от изображението е замъглено. Целият екипаж на

Пристанищата на ЕС претоварват огромни количества руски газ за трети страни

Европейският съюз се стреми да ограничи употребата на руски газ след нахлуването на Руската федерация в Украйна. Анализ на Института по енергийна икономика (IEEFA) обаче отчита