Откриха обновена лекционна зала във ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе открита обновена лекционна зала в катедра „Електротехника“. Тя е ремонтирана с финансовата подкрепа на фирма „Рей Шипинг“. Лекционната зала е оборудвана със 154 седящи места и всичко необходимо за осигуряване на учебния процес.

Снимка: ВВМУ

„Г-н Унгар има важна роля и заслуги за развитието на морското образование в Република България и в частност – за подпомагане на професионалната реализация на възпитаници на Военноморско училище“, твърдят от ВВМУ.

„Рей Шипинг“ разполага с 60 кораба за превоз на автомобили. Над 1500 български офицери – капитани и механици, са част от екипажите на фирмата, като 80% от тях са възпитаници на Морско училище.

През 2013 г. на президента на компанията Ейбрахам Унгар бе присъдено почетното звание „Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС