БМФ поръча още четири нови кораба

Параходство Български морски флот поръча още четири нови кораба (2+2) тип лейкър с дедуейт 31 800 тона. Те ще бъдат построени в китайската корабостроителница Yangzijiang, която съобщи за новата поръчка.

Един от последните нови кораби на параходството – МИЛИН КАМЪК

Припомняме, че през 2019 г. БМФ възложи строителството на други четири кораба от серията. Първият от тях ще бъде предаден до средата на тази година.

БМФ продължава обновяването на флота си, а със сегашната поръчка общият брой на новите лейкъри във флота на компанията може да достигне 8.

Проектирането и строителството им се наблюдава от класификационната организация DNV-GL. Това ще бъдат lake fitted bulk carriers, като такъв тип българският корабособственик вече има осем, които са с около 30 000 тона дедуейт.

Дизайнът на новия проект е разработен съвместно от водещата в тази област китайска компания Shanghai Odely Marine Engineering Co.,Ltd. и Параходство БМФ АД.

Първият кораб от серията ще носи името „Ком“ и ще бъде трети с това име в историята на компанията.

Максималната дължина на бъдещия бълкер е 190,00 м, максималната широчина – 23,70 м, максималното газене (лятно) – 10,50 м. Той ще разполага с шест товарни хамбара и с три палубни крана с товароподемност от по 30 тона. Има подрулващо устройство в носовата част.

Конструкцията тип „лейкър“ дава възможност на кораба да плава по Големите езера в Северна Америка.

Корабната енергетична уредба и корабните системи са проектирани така, че не само да отговарят на най-новите международни изисквания за опазването на околната среда, но и да имат възможност за по-нататъшно развитие на техните възможности.

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини