Четири ветроходни лодки изгоряха при пожар в Приморско

Четири ветроходни лодки са изгорели при пожар, избухнал в нощта срещу сряда в района на пристанището в Приморско. Плавателните съдове са съхранявани в Общинския морски клуб по ветроходство, откъдето е тръгнал и огънят. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Сигнал за пожара е подаден 30 минути след полунощ. Огънят е потушен от служители на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Приморско.

Изцяло изгоряла е дървената постройка с намиращите се в нея четири плавателни съда и оборудване за седем ветроходни лодки – рулове, швертове, платна, собственост на Сдружението „Общински морски клуб – Приморско“.

Частично обгорели са и три фургона с намиращи се в тях ветроходни лодки и оборудване.

При извършения първоначален оглед не са открити следи от умишлен палеж.

Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети, все още се изясняват.

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че