Моряците не изказват недоволство от опашките пред ИАМА, твърди агенцията

Моряците не изказват недоволство от опашките пред дирекциите на ИА “Морска администрация”. Това се твърди в анализ на попълнените анкетни карти, с които базираната все още в София централа на агенцията изследва удовлетвореността на потребителите на административни услуги, видя Maritime.bg.

Въпреки въведените ограничителни мерки в центровете за административно обслужване във връзка ограничаване на разпространението на COVID-19 и факта, че се увеличи времето за изчакване в центровете, клиентите не изказват неудовлетворение. От друга страна това ги стимулира да заявяват съответните административни услуги по електронен път, твърдят от ИА “Морска администрация”.

За миналата година общо 121 души са попълнили и представили анкетни карти.

За ИАМА всеки клиент е важен и се нуждае от специално внимание, подчертават от агенцията и добавят, че служителите в центровете за административно обслужване активно подканват клиентите да изразят мнението си.

Показателите, по които се генерира информация от обратната връзка с потребителите са достъп до информация, качеството на информация, отношение на служителите, качество на обслужването и корупционни практики.

По показателят „Достъп до информация“, потребителите споделят, че откриват лесно необходимата им информация, като я получават основно от служители в центровете за административно обслужване и от електронната страница на агенцията.

От анализът на информацията по показател „Качество на информацията“ става ясно, че служителите на гишета дават точни, ясни и разбираеми отговори на зададените от потребителите въпроси, твърдят от ИАМА.

Потребителите са доволни от качеството на предоставяната информация, от отношението на служителите и техните действия за решаване на проблемите им. В попълнените анкетни карти по показател „Отношение на служителите“, анкетираните изразяват задоволство от вежливото и уважително отношение на служителите, подхождане с разбиране към всеки случай за успешното разрешение.

В попълнените анкетни карти по отношение на показателя „Качество на обслужването“, анкетираните потребители на административни услуги отбелязват, че са удовлетворени от сроковете за изпълнение на различните услуги, бързината на обслужването и компетентното отношение на служителите.

По отношение на включените в анкетните карти въпроси за корупционни практики, клиентите са отговорили, че не са ставали свидетели на такива, както и че не са ставали жертва на корупционна практика в агенцията, подчертават от ИАМА.

Въпросите за корупционните практики, които са включени в анкетната карта също са от отворен тип, като е осигурена възможност потребителите на административни услуги да опишат конкретна ситуация на корупционна практика.

Редовно се провежда анкетиране на участниците в изпитите за придобиване на правоспособност. Данните се обработват и анализират отделно от началниците на отдел КРМЛ. В заключение от извършеният анализ на анкетните карти може да бъде отбелязано, че обслужването на клиентите в ИАМА е на високо ниво, агенцията поддържа висок стандарт на работа, стимулира потребителите на административни услуги да използват електронния начин на заявяване и подхождат с професионализъм, компетентност и индивидуалност към всеки клиент при изпълнение на задълженията си.

Въз основа на тези резултати, агенцията определя изминалата година така: “През 2020 година Изпълнителна агенция „Морска администрация“ е постигнала и продължава да поддържа високо качество на административното обслужване и е удовлетворила очакванията на клиентите“.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент