ВВМУ купува симулатор за бункероване на LNG

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е осигурило 500 000 лева за придобиване на подобрени симулатори за машинни операции и бункероване на втечнен природен газ, става ясно от обявена обществена поръчка, установи проверка на Maritime.bg.

В процедурата е участвала една единствена фирма – базираната в София и създадена през 2017 г. „Иновейтив Меритайм Сълюшънс“.

Симулаторите ще се състоят от „Класна стая“ и „Пълна версия“, контролирани от инструкторски станции, предназначени за засилване на физическия реализъм, пишат от училището.

Съоръжението следва да осигури професионално практическо обучение, включително подобрени действия за работа и отстраняване на проблеми.

Цели се подобряване програмата за обучение.

На симулатора за машинни операции ще се провеждат обучения по модел курсове IMO 2.07, 7.02, 7.04, които осигуряват обучение по морско инженерство на оперативно ниво, управленско ниво и ниво на поддръжка, а на симулатора за бункеровка на втечнен природен газ – модел курсове на IMO 7.13 и 7.14.

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие