Има български моряци на поразения кораб в Оманския залив

Осем или девет са българските моряци на борда на автомобиловоза HELIOS RAY, на който избухна взрив, за който се предполага, че е предизвикан от външен източник. Това обяви в телефонен разговор пред Maritime.bg представител на базираната в Пирея „Stamco Shipmanagement“, която има представителство в България.

„Мога да потвърдя, че българите на борда на кораба, както и всички останали моряци от екипажа, не са пострадали при възникналия инцидент“, коментира представител на мениджъра на HELIOS RAY.

Последно по темата:

Maritime.bg припомня, че при плаване на кораба с направление към Сингапур настъпва експлозия на около 44 nm от Мускат във водите на Оманския залив.

Редица агенции за морска сигурност подчертават, че по всяка вероятност става дума за нападение срещу кораба от сили, близки до Иран, изтъквайки повишеното напрежение между ислямската република и Израел. Собственик на кораба е израелската компания „Рей Шипинг“, за която работят 1 500 български моряци.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на