Има български моряци на поразения кораб в Оманския залив

Осем или девет са българските моряци на борда на автомобиловоза HELIOS RAY, на който избухна взрив, за който се предполага, че е предизвикан от външен източник. Това обяви в телефонен разговор пред Maritime.bg представител на базираната в Пирея „Stamco Shipmanagement“, която има представителство в България.

„Мога да потвърдя, че българите на борда на кораба, както и всички останали моряци от екипажа, не са пострадали при възникналия инцидент“, коментира представител на мениджъра на HELIOS RAY.

Последно по темата:

Maritime.bg припомня, че при плаване на кораба с направление към Сингапур настъпва експлозия на около 44 nm от Мускат във водите на Оманския залив.

Редица агенции за морска сигурност подчертават, че по всяка вероятност става дума за нападение срещу кораба от сили, близки до Иран, изтъквайки повишеното напрежение между ислямската република и Израел. Собственик на кораба е израелската компания „Рей Шипинг“, за която работят 1 500 български моряци.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че