Огнище на коронавирус на кораб, капитанът почина

Починал е капитанът на плаващия под флага на Бахамските острови бълкер TERTNES (IMO: 8315554), а след смъртта му е установено, че е бил заразен с коронавирус COVID-19, съобщиха медии в Норвегия. На борда на кораба са установени други 7 моряци с положителни тестове.

“Не е ясно дали капитанът е починал от усложнения, предизвикани от коронавируса”, заявява главният лекар в община Рандаберг Оле Бернт Ленинг пред изданието NRK.

По време на преход от Норвегия за Великобритания от кораба съобщават за нужно медицинско съдействие. В сряда до кораба с хеликоптер са транспортирани двама лекари, които не успяват да спасят живота на капитана.

TERTNES е насочен към Мекярвик, където акостира в четвъртък и се установява, че починалият капитан и други седем моряци са с положителни тестове.

Корабът е собственост на Canada Steam Lines и има филипински екипаж от 18 души. Последната смяна на екипажа на кораба е осъществена на 12 февруари. Агентът на кораба потвърждава, че никой от екипажа не е слизал на брега в Норвегия след смяната.

Моряците с положителни тестове са настанени в местна болница и под наблюдение. Към момента те не показват симптоматика.

TERTNES и останалите моряци на борда му са под карантина в местното пристанище, под карантина са поставени и двамата лекари, пилоти от местна служба, както и служители на погребалната агенция, организираща репатриране на тялото на починалия капитан.

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент